seppä

Takomon taikaa

Näillä sivuilla kerromme taidetaonnan historiasta ja nykypäivästä. Sivustolta löytyy kokoelma artikkeleita ja blogipostauksia, joiden toivomme herättävän mielenkiintosi tätä käsityömuotoa ja taiteenlajia kohtaan. Käsityöläisammattien arvostus on nykyään nousussa, ja on hienoa huomata, että esimerkiksi nuorten keskuudessa on taas muodikasta tehdä omat vaatteet ja korut itse kierrätysmateriaaleista. Taontapajoissa voi opetella tekemään itse mm. sormuksia, riipuksia tai korvakoruja erilaisista metalleista.

Tämän sivuston tarkoitus on antaa kattava kuva sepän ammatista ja siihen kouluttautumisen mahdollisuuksista artesaanin ammatista kiinnostuneille. Sivustolta löytyy blogipostauksia sepänpajojen arjesta, vinkkejä minne suunnata taontaa opiskelemaan tai taideteoksia ostamaan sekä kuvia ja kertomuksia taidetaonnan työvaiheista. Suomen kesäkaupungeista löytyy monia käsityöläiskyliä, joissa pääsee katsomaan seppien työtä. Sivustomme antaa parhaat matkavinkit taontatöiden metsästäjille ja kertoo minne suunnata! Käsityöläiskylät ovat täynnä vanhan ajan tunnelmaa, ja ne ovat ehdoton vierailukohde myös Suomeen tuleville ulkomaalaisturisteille, sillä näistä paikoista löytyvät mm. parhaat perinneruokapaikat sekä majoituspalvelut.blacksmith-500774_960_720

Harrastajalle on kiehtovaa tietää oman lajin taustaa ja historiaa – tällöin harrastusta arvostaa vielä syvemmin. Tältä sivustolta taontatöiden ystävä löytää monipuolisia artikkeleita taonnan ja taontavälineiden kehitysvaiheista halki vuosisatojen sekä mielenkiintoisia yksityiskohtia siitä, miten taonnan teollistuminen on vaikuttanut maiden historiaan mm. sotavälineiden kautta.

Toivomme, että sivustomme antaa inspiraatiota ja ideoita kaikille, jotka ovat itse kokeilleet taidetaontaa tai harkinneet esimerkiksi kurssille osallistumista, sekä tietenkin niille, jotka ovat ihailleet seppien tuotteita tai teettäneet koruja tai käyttöesineitä sepänpajalla ja näin tukeneet hienon ammatin säilymistä.

Muista myös kurkata valokuvagalleriaamme, jossa voit tarkastella erilaisten taidetaontaesineiden kirjoa ja yllättyä siitä mihin kaikkeen metalli taipuukaan! Vanha sanonta “on taottava, kun rauta on kuumaa” ei jää pelkäksi sanonnaksi tällä sivustolla. Olemme iloisia että päätit tulla tutustumaan taonnan taikaan!